fbpx

Oftalmologia se concentrează pe studiul și tratamentul complex al ochiului – incluzând segmentul anterior și posterior, nervul optic – și anexelor sale: conjunctiva, pleoape, mușchi, nervi oculomotori.

Echipa noastră de medici pune accentul pe prevenție și precizie diagnostică, oferind tratamente eficiente pentru diverse afecțiuni ale globului ocular. Ne ocupăm de patologii conjunctivale, palpebrale, uveite, glaucom, strabism, cataractă, degenerescențe retiniene etc., oferind îngrijire compasivă fiecărui pacient.

Serviciile noastre includ:

  • Examinări complete ale ochilor, pentru depistarea problemelor de vedere și a afecțiunilor oculare
  • Prescrierea ochelarilor sau a lentilelor de contact adecvate pentru corectarea vederii
  • Tratamentul afecțiunilor comune ale ochilor, cum ar fi conjunctivita sau ochiul uscat
  • Managementul afecțiunilor oculare cronice, cum ar fi glaucomul sau cataracta
  • Consultații pentru chirurgie oculară

Suntem specializați, de asemenea, în diagnosticarea viciilor de refracție și a tulburărilor de acomodare, atât pentru adulți cât și pentru copii, folosind echipamente de înaltă precizie. Este esențial ca viciile de refracție să fie diagnosticate de un medic specialist, iar în cazul celor mici, consultarea oftalmologică regulată ajută la corectarea precoce a eventualelor tulburări de vedere.

Cele mai frecvente afecțiuni ale ochilor sunt viciile de refracție, acestea afectând atât copiii, cât și adulții. Există patru tipuri principale de tulburări de acomodare: hipermetropia, miopia, astigmatismul și prezbiopia, ultima apărând odată cu înaintarea în vârstă. Diagnosticarea lor se poate face doar în urma unui consult oftalmologic, unde se va stabili și metoda de corecție potrivită.

Este esențială o consultație oftalmologică și înainte de a începe purtarea lentilelor de contact. În cadrul acestei consultații, medicul va evalua starea de sănătate a ochilor și va măsura parametrii necesari pentru lentilele de contact.

La Dorna Medical, acordăm o importanță deosebită controalelor oftalmologice timpurii pentru restabilirea vederii și îmbunătățirea calității vieții. Recomandăm ca primul consult să fie realizat chiar din primele luni de la naștere, urmat de evaluări periodice în copilărie, pentru a detecta și preveni precoce eventualele patologii ale globului ocular.

Dacă doriți să vă programați pentru o examinare oculară sau aveți întrebări despre sănătatea ochilor, vă invităm să ne contactați. Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta să aveți o vedere clară și să vă îngrijiți de sănătatea ochilor în cel mai bun mod posibil!

Verificati corectitudinea numarului !