clinica cardiologie

Cardiologia este un domeniu medical vital care se ocupă cu diagnosticarea, tratarea și monitorizarea afectiunilor cardiace, inclusiv a bolilor cardiace congenitale. În centrul de Cardiologie Dorna Medical, utilizăm metode avansate și tehnici inovatoare pentru a oferi pacienților noștri cele mai bune servicii în acest domeniu.

Echipa noastră de medici cu o inalta expertiza în domeniul cardiologiei clinice cat si interventionale, asigura o evaluare cat mai amanuntita a fiecarui pacient, aceasta fiind cheia catre un sucess terapeutic desavarsit. Deoarece suntem in secolul cardiologiei moderne, aceasta a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare rapida, devenind o specialitate de inalta tehnologie. Prin urmare, in cadrul clinicii, pacienti nostri vor beneficia de explorari imagistice ultraperformanente precum ecografia cardiaca, rezonanata magnetica si computer tomografia cardiaca. Cu ajutorul acestor explorari, diagnosticul pacientilor nostri va fi rafinat si gandit pana la ultimul detaliu.

Acordam un accent deosebit prevenției complicațiilor și gestionarii eficiente a diferitelor situații de viață ale pacienților, cum ar fi sarcina sau practicarea unui sport. Evaluarea bolilor cardiace congenitale (BCC) presupune o abordare integrată, echipa noastră de cardiologi și pediatri fiind pregătită să asigure evaluarea și monitorizarea completă a pacientului pe parcursul vieții.

Echipa

noastră este pregătită să efectueze evaluări cardiologice în diverse situații de viață, inclusiv înaintea unei sarcini, înaintea inițierii unui sport sau evaluare preoperatorie si stabilirea unui risc cardiovascular pentru pacientii care urmeaza sa efectueze interventii chirurgicale non-cardiace.

La Dorna Medical, ne mândrim cu abordarea noastră integrată și cu echipa noastră de specialiști dedicată, care pune pacientul în centrul procesului de îngrijire. Misiunea noastră este să asigurăm o îngrijire de cea mai înaltă calitate, să educăm pacienții și să promovăm cele mai bune practici în domeniul cardiologiei.

În cadrul clinicii Dorna Medical, serviciile oferite de departamentul de Cardiologie includ diagnosticul și tratarea unei game largi de afecțiuni cardiace. Acestea includ, dar nu se limitează la următoarele:

  • Evaluarea persoanelor aparent sanatoase in functie de factorii de risc prezenti si stabilirea riscului cardiovascular de dezvoltare a complicatiilor fatale sau non-fatale precum accident vascular cerebral (AVC), infarct de miocard (IM), conform scalelor de risc SCORE/ SCORE 2-OP, recomandate de Ghidul Societatii Europene de Cardiologie;
  • Diagnosticarea si tratarea hipertensiunii arteriale esentiale, precum si a formelor secundare de hipertensiune arteriala- cele mai frecvente fiind sindromul de apnee in somn, bolile renale parenchimatoase, formele renovasculare. HTA secundara endocrinopatiilor, cum ar fi hiperaldosteronismul primar, afectiunile tiroidiene, feocromocitomul, boala Cushing sunt abordate in stransa  colaborare cu medicul endocrinolog
  • Sindroamele coronariene  sunt cele mai frecvente afectiuni cardiovasculare: angina pectorala stabila si monitorizare post-infarct  de miocard, pot fi explorate cu o inalta acuratete, astfel incat sa se poata asigura cea mai buna conduita terapeutica personalizata pentru fiecare pacient in parte;
  • Bolilele  aterosclerotice periferice manifestate prin arteriopatia obliteranta a membrelor inferioare sau ateroscleroza carotidiana sunt o alta arie de expertiza a centrului nostru;
  • Valvulopatii: Aici se încadrează condițiile precum insuficiența mitrală, prolapsul de valvă mitrală, stenoza aortică, managementul pacienților cu valve cardiace prostetice
  • Cardiomiopatii genetice cum ar fi cardiomiopatie hipertrofica manifestata prin ingrosarea anormală a mușchiului inimii; cardiomiopatia dilatativa caracterizata prin cavitati cardiace marite si scaderea fortei de contractilitate a miocardului sunt o parte esențială a serviciilor noastre.
  • Insuficiența cardiacă: management pacientului cu insuficienta cardiaca este extrem de complex, specialistii nostri asigurand o abordare terapeutica conform ultimelor standarde recomandate de ghidurile europene in vigoare.
  • Evaluare și îngrijire pentru pacienții oncologici este obligatorie atat inaintea initierii chimioterapiei sau radioterapie, cat si urmarirea periodica la 6 luni pe parcursul tratamentului si ulterior la distanta. Aceasta conduita este esentiala in scopul depistarii precoce a cardiotoxicitatii.
  • Boli cardiace congenitale: Diagnosticul și managementul malformațiilor cardiace prezente de la naștere sunt o parte integrală a serviciilor noastre.
  • Evaluare și îngrijire pentru pacienți cu patologie cardiacă neclară.

 

Prin aceste servicii, ne angajăm să oferim pacienților noștri îngrijire de cea mai înaltă calitate, personalizată în funcție de nevoile specifice ale fiecăruia.

 

Verificati corectitudinea numarului !