fbpx

Pachet ANALIZE UZUALE

Preț: 90 Ron

Acest set de analize medicale uzuale, care includ glicemia, colesterolul, trigliceridele și lipidele totale, este necesar pentru a evalua riscul de boli cardiovasculare, diabet și alte afecțiuni metabolice, permițând astfel prevenirea, diagnosticarea precoce și managementul adecvat al acestor afecțiuni.

Descriere Pachet Analize

Glicemie

Măsoară nivelul zahărului (glucoza) din sânge. Nivelurile normale indică o bună reglare a zahărului în sânge, în timp ce niveluri crescute pot sugera o rezistență la insulină, prediabet sau diabet zaharat. Controlul glicemiei este esențial pentru prevenirea complicațiilor pe termen lung ale diabetului, inclusiv boli de inimă, insuficiență renală și deteriorarea nervilor.

Colesterol

Reprezintă suma tuturor tipurilor de colesterol din sânge, incluzând LDL, HDL și VLDL (Very Low-Density Lipoprotein) colesterol. Niveluri crescute de colesterol total pot indica un risc mai mare pentru boli cardiovasculare, în timp ce niveluri în limite normale sunt asociate cu un risc mai scăzut.

Trigliceride

Sunt un tip de grăsime găsită în sânge, provenită din alimente și din producția organismului. Niveluri crescute de trigliceride, alături de niveluri scăzute de HDL sau niveluri crescute de LDL, pot crește riscul de boli cardiovasculare. Trigliceridele mari pot indica, de asemenea, alte afecțiuni, cum ar fi sindromul metabolic, rezistența la insulină și diabetul zaharat de tip 2.

HDL + LDL colesterol

HDL este cunoscut drept „colesterolul bun”, având rolul de a ajuta la eliminarea colesterolului rău (LDL) din sânge. Un nivel crescut de HDL este asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare, deoarece ajută la prevenirea formării plăcilor de aterom pe pereții arterelor.

Analiza colesterolului LDL (lipoproteine cu densitate joasă) este necesară deoarece acesta este considerat „colesterolul rău”, care, atunci când se acumulează în exces, poate duce la formarea plăcilor de aterom pe pereții arterelor. Acest proces, cunoscut sub numele de ateroscleroză, crește riscul de boli cardiovasculare, inclusiv infarct miocardic și accident vascular cerebral.

VLDL Colesterol

Recomandarea pentru determinarea VLDL colesterol apare în cazul pacienților aflați în stadii avansate de aterogeneză, atunci când se produce de fapt procesul de depunere a grăsimilor pe artere.

De asemenea, determinarea colesterolului VLDL este recomandată și în cazul pacienților care suferă de o boală coronariană.

Lipide totale

O analiză necesară mai ales atunci când sunt implicați următorii factori de risc: obezitatea, dieta nesănătoasă, sedentarism, vârsta (peste 45 ani barbat și peste 50 ani femeie), hipertensiune arterială sau administrare de medicamente pentru tensiune arterială, antecedente familiale de boală cardiacă prematură, diabet;

Solicitare pachet

Un reprezentant Dorna Medical te va contacta in cel mai scurt timp posibil pentru a-ti oferi informatiile necesare despre pachetul selectat.
Call center: 0330999