Neurologia, specialitatea medicală care se concentrează asupra diagnosticării și tratării afecțiunilor sistemului nervos, este un domeniu esențial în cadrul portofoliului Dorna Medical. Afecțiunile neurologice pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții și funcționării zilnice a unei persoane, prezentându-se prin simptome precum incapacitatea de a menține echilibrul, durerile de cap recurente și persistente, convulsiile, problemele de vedere sau de somn, manifestările specifice tulburărilor cognitive sau starea generală de slăbiciune.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, afecțiunile neurologice sunt responsabile pentru aproximativ 12% din totalul deceselor la nivel global, subliniind importanța crucială a diagnosticului și tratamentului eficient în acest domeniu. Aceasta reprezintă o realitate cu care ne confruntăm și la nivel local, ceea ce ne determină să ne îndreptăm atenția și resursele spre oferirea unui serviciu neurologic de top.

La Dorna Medical, avem capacitatea de a diagnostica și trata o gamă largă de afecțiuni neurologice, de la accidente vasculare cerebrale, epilepsie, traumatisme craniene și neuropatii periferice, până la tulburări de somn, migrene și alte afecțiuni ale sistemului nervos. Aceasta este realizabilă prin colaborarea strânsă a echipei noastre medicale cu personalul nostru tehnic și de îngrijire a pacienților, precum și prin dotările avansate cu care ne mândrim.

Centrul nostru de imagistică propriu ne permite să efectuăm investigații medicale specifice, precum electroencefalografia, IRM și CT, într-un cadru confortabil și sigur. Aceste investigații, împreună cu consultația clinică, sunt cruciale pentru stabilirea unui diagnostic precis și a unui plan de tratament adecvat.

În domeniul Neurologiei, un examen clinic minuțios și detaliat constituie peste 75% din formularea unui diagnostic clinic final, oferind o direcționare exactă pentru investigațiile imagistice și de laborator în vederea stabilirii diagnosticului final. Este esențial să înțelegem că, în acest cadru, examenul clinic nu este doar o etapă preliminară, ci o componentă fundamentală a diagnosticarii. Prin prisma informațiilor pe care le furnizează, el permite medicului neurolog să concentreze investigațiile ulterioare către cele mai relevante aspecte, optimizând astfel diagnosticarea și accelerând formularea unui plan de tratament eficient.

În plus, laboratorul nostru robotizat de analize medicale, dotat cu tehnologie de vârf, ne permite să efectuăm o serie de teste relevante pentru diagnosticul neurologic în timp record, ceea ce contribuie semnificativ la eficiența diagnosticării și la implementarea promptă a tratamentului.

Serviciile noastre includ:

  • Evaluarea și tratamentul tulburărilor neurologice, cum ar fi migrenele, epilepsia, scleroza multiplă și Parkinson
  • Diagnosticul și gestionarea afecțiunilor neuromusculare, inclusiv neuropatii periferice și miastenia gravis
  • Evaluarea și tratamentul tulburărilor de somn, cum ar fi apneea de somn și insomnia
  • Consultații și evaluări preoperatorii pentru intervenții chirurgicale cerebrale și spinale
  • Evaluarea și managementul accidentelor vasculare cerebrale și al altor afecțiuni cerebrovasculare

Misiunea noastră la Dorna Medical este să oferim pacienților noștri cele mai bune servicii neurologice, combinând expertiza medicală cu tehnologia avansată într-un cadru de îngrijire centrat pe pacient. Împreună, ne străduim să ameliorăm calitatea vieții pacienților noștri, indiferent de complexitatea problemelor neurologice cu care se confruntă.