Profil EVALUAREA FUNCȚIEI PARATIROIDELOR

Preț: 220 Ron

Acest set de analize de sânge este necesar pentru a înțelege modul în care glandele paratiroide reglează nivelurile de calciu și fosfor din organism, precum și relația lor cu vitamina D. Glandele paratiroide, mici glande situate în spatele tiroidei, secretă hormonul paratiroidian (PTH), care este esențial pentru menținerea echilibrului de calciu și fosfor.

Descriere Pachet Analize

Parathormon (PTH)

Măsoară nivelul de hormon paratiroidian în sânge. PTH joacă un rol cheie în reglarea și menținerea nivelurilor de calciu și fosfor, influențând absorția calciului din intestin, reabsorbția calciului de către rinichi și eliberarea calciului din oase. Niveluri anormale de PTH pot indica hiperparatiroidism (prea mult PTH) sau hipoparatiroidism (prea puțin PTH).

Vitamina D

Vitamina D este esențială pentru absorbția calciului în intestin. Nivelurile scăzute de vitamina D pot afecta nivelul de calciu din sânge și pot influența secreția de PTH, determinând glandele paratiroide să compenseze prin producerea excesivă de hormon.

Calciu Total

Verifică echilibrul de calciu, esențial pentru oase sănătoase.

Calciu Ionic

Monitorizează forma activă de calciu din sânge pentru a asigura o funcționare corectă a celulelor.

Proteine totale

Stabilirea nivelului de proteine totale serice ajută la investigarea sindroamelor edematoase, diagnosticul afecțiunilor însoțite de hipercatabolism: hipertiroidism, inflamații, neoplazii, boli cronice, screening pentru depistarea gamapatiilor.

Fosfor

Determinarea fosforului în sânge este recomandată pentru diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor osoase, patologiilor renale cronice, nefrolitiazei, bolilor paratiroidei, alcoolismului cronic, a pacienților dializați și cei care au suferit tiroidectomie, dar și al persoanelor care primesc nutriție exclusiv parenterală.

Solicitare pachet

Un reprezentant Dorna Medical te va contacta in cel mai scurt timp posibil pentru a-ti oferi informatiile necesare despre pachetul selectat.
Call center: 0330999