Profil ANEMIE MICROCITARĂ

Preț: 70 Ron

Anemia microcitară este un tip de anemie caracterizată prin prezența unor globule roșii mai mici decât normal (microcite), adesea asociată cu o deficiență de fier, dar poate fi, de asemenea, rezultatul altor afecțiuni, cum ar fi anemia sideroblastică sau talasemia. Determinarea cauzei exacte a anemiei microcitare este esențială pentru stabilirea tratamentului corespunzător.

Descriere Pachet Analize

Feritină

Este o proteină care stochează fierul în corp și eliberează fierul într-o manieră controlată. Nivelurile de feritină sunt un indicator al rezervelor de fier din organism. Niveluri scăzute de feritină indică de obicei o deficiență de fier, care este cea mai frecventă cauză a anemiei microcitare.

Saturația transferinei

Acest test măsoară procentajul de transferină (o proteină care transportă fierul în sânge) care este saturată cu fier. Saturația scăzută a transferinei indică o disponibilitate redusă a fierului pentru producerea de noi globule roșii, ceea ce este tipic pentru anemia feriprivă.

Transferină

Este principalul transportor de fier în sânge. Testarea nivelurilor de transferină poate ajuta la evaluarea metabolismului fierului și a capacității de transport a fierului în organism. În cazul deficienței de fier, organismul încearcă adesea să compenseze prin creșterea producției de transferină pentru a facilita captarea și transportul unei cantități mai mari de fier disponibil.

Solicitare pachet

Un reprezentant Dorna Medical te va contacta in cel mai scurt timp posibil pentru a-ti oferi informatiile necesare despre pachetul selectat.
Call center: 0330999