Pachet ANALIZE RECOMANDATE TRIM. I

Preț: 650 Ron

Un set complet de analize recomandate în primul trimestru de sarcină este extrem de important pentru evaluarea stării de sănătate a mamei și pentru identificarea oricăror riscuri potențiale care ar putea afecta evoluția sarcinii sau sănătatea fătului.

Descriere Pachet Analize

Hemoleucograma completă

Evaluează numărul de celule roșii din sânge, celule albe din sânge și trombocite. Este o analiză esențială pentru depistarea anemiei (care este comună în sarcină datorită creșterii volumului de sânge) și a altor probleme legate de sânge sau infecții.

Grup AB0

Este important să se cunoască grupul sanguin și statutul Rh al mamei pentru a preveni complicațiile legate de incompatibilitatea Rh între mamă și făt, care poate duce la eritroblastoză fetală sau anemie hemolitică la nou-născut.

Factor Rh

Este important să se cunoască grupul sanguin și statutul Rh al mamei pentru a preveni complicațiile legate de incompatibilitatea Rh între mamă și făt, care poate duce la eritroblastoză fetală sau anemie hemolitică la nou-născut.

Bilirubină directă

Pentru a evalua funcția hepatică. Modificările în funcționarea ficatului pot apărea în timpul sarcinii și pot indica condiții specifice sarcinii.

Bilirubină totală

Pentru a evalua funcția hepatică. Modificările în funcționarea ficatului pot apărea în timpul sarcinii și pot indica condiții specifice sarcinii.

Glicemie

Screeningul pentru glicemia din sânge este important pentru a identifica diabetul gestațional, o condiție care poate crește riscul de complicații pentru mamă și făt, inclusiv nașterea unui bebeluș de dimensiuni mari, nașterea prematură și probleme la naștere.

Creatinină serică

Măsoară nivelul de creatinină din sânge, care este un produs rezidual generat de uzura normală a mușchilor. Creatinina este eliminată din sânge prin rinichi, ceea ce face ca nivelul său seric să fie un indicator important al funcției renale.
Sarcina poate agrava sau dezvălui probleme renale preexistente, iar monitorizarea funcției renale este esențială pentru prevenirea complicațiilor.

Rata filtrării glomerulare

Analiza la sânge a ratei filtrării glomerulare (RFG) este un test cheie pentru evaluarea funcției renale. RFG măsoară eficiența cu care rinichii filtrează deșeurile și excesul de fluide din sânge, permițându-le să fie excretate în urină. Sarcina poate agrava sau dezvălui probleme renale preexistente, iar monitorizarea funcției renale este esențială pentru prevenirea complicațiilor.

Calciu seric

Este important pentru monitorizarea sănătății oaselor și pentru a se asigura că fătul primește calciul necesar dezvoltării osoase.

Calciu ionic

Este important pentru metabolismul osos și dezvoltarea osoasă a fătului.

Colesterol total

Reflectă impactul stresului asupra metabolismului lipidic, unde stresul poate duce la creșterea nivelurilor, indicând un risc cardiovascular crescut.

GamaGT

O analiză vitală pentru detectarea bolilor ficatului sau a canalelor biliare.

Fier

Analiza fierului este importantă pentru depistarea și gestionarea anemiei feriprive, care este cea mai comună formă de anemie în sarcină și poate crește riscul de naștere prematură și greutate scăzută la naștere.

Magneziu

Esențial pentru funcția musculară, nervoasă, controlul glicemiei și reglarea tensiunii arteriale.

Proteine totale serice

Nivelurile scăzute de proteine totale pot indica malnutriție, malabsorbție sau pierderi de proteine datorate afecțiunilor renale sau hepatice. De asemenea, pot reflecta o dietă insuficientă în proteine.

Uree serică

Verifică funcționalitatea rinichilor și detoxificarea corectă a organismului.

TSH

Este testat pentru a exclude disfuncțiile tiroidiene, care pot imita sau exacerba simptomele SOP, cum ar fi neregularitățile menstruale, problemele de greutate și oboseala.

Free T4

Niveluri ridicate de Free T4 (tiroxina liberă) pot indica hipertiroidism, o condiție în care glanda tiroidă este hiperactivă și produce prea mult hormon tiroidian. Acest lucru poate duce la simptome precum pierderea în greutate, palpitații, nervozitate, tremurături, intoleranță la căldură și modificări ale stării de spirit.
Niveluri scăzute de T4 liber sugerează hipotiroidism, o situație în care glanda tiroidă nu produce suficient hormon tiroidian. Simptomele pot include creștere în greutate, oboseală, depresie, intoleranță la frig și constipație.
Disfuncțiile tiroidiene pot afecta negativ sarcina.

Acid folic

Este esențiale pentru prevenirea defectelor de tub neural și pentru o dezvoltare sănătoasă a fătului.

Vitamina B12

Este esențială pentru producția normală de ADN și pentru maturarea globulelor roșii în măduva osoasă. O deficiență de vitamina B12 poate duce la producerea de globule roșii anormal de mari, care sunt ineficiente în transportul oxigenului. Această deficiență poate fi cauzată de o dietă insuficientă, de afecțiuni care afectează absorbția nutrienților (cum ar fi boala Crohn sau gastrita atrofică) sau de lipsa factorului intrinsec, cunoscută sub numele de anemie pernicioasă. Testarea nivelurilor de vitamina B12 este esențială pentru diagnosticarea anemiei macrocitare și pentru inițierea tratamentului corespunzător, care poate include suplimente orale sau injecții de vitamina B12.

Examen complet urină cu sediment

Acest test poate identifica infecțiile urinare, proteinuria și glicozuria, care sunt importante deoarece infecțiile urinare netratate pot duce la nașterea prematură și alte complicații. Proteinuria poate fi un semn al preeclampsiei, o afecțiune serioasă care cauzează hipertensiune arterială și poate pune viața în pericol atât pentru mamă, cât și pentru făt.

Anticorpi anti HIV

Test necesar pentru screeningul infecțiilor cu transmitere sanguină care pot afecta fătul.

Anticorpi anti HCV

Test necesar pentru screeningul infecțiilor cu transmitere sanguină care pot afecta fătul.

Antigen HBs

Test necesar pentru screeningul infecțiilor cu transmitere sanguină care pot afecta fătul.

RPR carbon

RPR (Rapid Plasma Reagin) carbon: Este un test serologic pentru sifilis, o infecție cu transmitere sexuală care, dacă este netratată, poate fi transmisă de la mamă la făt, cauzând anomalii congenitale, naștere prematură sau decesul nou-născutului.

Solicitare pachet

Un reprezentant Dorna Medical te va contacta in cel mai scurt timp posibil pentru a-ti oferi informatiile necesare despre pachetul selectat.
Call center: 0330999