Extractiile dentare


Recomandam extractiile atraumatice deoarece lezeaza cel mai putin osul si tesuturile moi din jurul dintelui. Nu dorim sa extragem orice dinte cu probleme, decat pe cei care nu mai pot beneficia de niciun tratament. Extragem o masea de minte doar daca  este cariata, provoaca dureri, sau daca datorita pozitiei deranjeaza ceilalti dinti.
Accesul la unii dinti sau masele este ingreunat de pozitionarea lor si de cele mai multe ori devine  imposibila tratarea lor, asa ca se recurge la extractie. In cazul extractiilor maselelor de minte inferioare pacientul trebuie sa cunoasca riscul legat de prezenta  nervului alveolar inferior in vecinatatea radacinilor molarilor.
Lezarea accidentala a acestui nerv poate duce la afectarea sensibilitatii unei portiuni din obraz sau buza inferioara. Sfatul nostru e sa nu renuntati la maselele de minte mandibulare decat daca au probleme clare. Riscul afectarii nervului alveolar inferior este foarte mic dar este real, exista.
Orice extractie se efectueaza sub protectia anesteziei, iar in unele cazuri este nevoie de un tratament cu antibiotice.
Informati medicul in legatura cu orice afectiune sau daca luati tratamente medicamentoase chiar daca aparent ele nu au legatura cu problema pentru care ati venit.

Dupa ce se extrage o masea de minte sau orice alt dinte trebuie sa urmati strict sfaturile medicului:
– Pastrati compresele sterile peste locul extractiei cat va este recomandat (1-2 ore) .
– Igiena se pastreaza doar clatind usor cu apa de gura cu clorhexidina de a doua zi!
– Puteti manca dupa 2 ore de la extractie dar cu grija sa nu intre resturi alimentare in plaga.
– Evitati efortul fizic si alimentele fierbinti sau prea reci care pot produce hemoragie.
– Puteti ajuta vindecarea gingiei cu geluri speciale (Elugel si Gengigel).
– Inlocuiti  dintii extrasi cu  lucrari protetice pe implanturi sau punti pe dintii ramasi.


Edemul si Echimozele(vanataile) sunt complicatii normale in interventiile chirurgicale dentoalveolare
Dupa inserarea implantului dentar, ridicari de sinus sau dupa grefare osoasa (in functie de amploarea interventiei) ne putem astepta in mod normal la edem (umflare) si echimoze (vanatai).In general nu necesita tratamente speciale in afara medicatiei recomandate. Dispar in cateva zile de la operatie, cu mentiunea ca pot aparea in primele trei zile chiar daca nu s-au instalat de la inceput.

Exista DURERE dupa interventiile chirurgicale dentoalveolare?
Este normal sa aveti destule intrebari despre  durerea legata de  interventiile chirurgicale dentoalveolare. Cu ajutorul anesteziilor performante  se poate realiza orice tip de interventie chirurgicala in absenta durerii si cu un confort sporit, necesar in aceste situatii.

Indicatii si tratament pentru durerea in interventiile chirurgicale dentoalveolare
Daca urmati indicatiile date de noi inainte si dupa interventiile chirurgicale dentoalveolare  veti vedea ca nu veti avea probleme legate de durere. Este bine sa respectati tratamentul si orele de administrare a medicamentelor daca doriti sa va recuperati rapid si sa nu aveti complicatii dupa operatie. Combinatia prescrisa antibiotic impreuna cu antiinflamator si analgezic duce la eliminarea oricarei dureri. Nu asteptati sa apara durerea ca sa va dati seama daca puteti s-o suportati! Tratamentul durerii postoperatorii trebuie sa inceapa in lipsa durerii, atunci cand simtiti ca se dezmorteste zona anesteziata trebuie luat primul calmant. Dupa interventiile chirurgicale dentoalveolare se instaleaza imediat  atunci cand pacientul refuza medicatia. Dupa ce apare  durerea va ceda  mai greu la tratament.

Inflamatia poate determina DUREREA
Sunt foarte folositoare gheata sau compresele reci aplicate pe obraz in dreptul operatiei. Trebuie reinnoite periodic pentru a se pastra local permanent o temperatura scazuta. In acest fel se reduce inflamatia si se scade probabilitatea de aparitie a durerii.
Este indicat evitati efortul de orice fel, practicarea sportului, ridicarea greutatilor, pentru ca si ele pot duce la complicatii locale si deci la durere.

 

 

 

 

 

 

Laboratoare Analize Medicale


Centre Imagistica Medicala


Certificari - Acreditari     

SR EN ISO 15189 acreditat de catre Asociatia de Acreditare din Romania RENAR cu certificatul nr. LM001.