GK University - шаблон joomla Создание сайтов

Tel. / Fax : 0230 372 746
Str. Mihai Eminescu nr 28-30
VATRA DORNEI

Laborator Vatra Dornei

Tel. / Fax : 0263 210 647
Str. Mihai Eminescu nr 4-5
BISTRITA

Laborator Bistrita

Tel. / Fax : 0230 524 322
Str. Universitatii nr 19
SUCEAVA

Laborator Suceava

Tel. : 0330 100 427
Str. Mihai Eminescu nr 19
VATRA DORNEI

Policlinica Vatra Dornei

  • Noutati!

    Dorna Medical vine in intampinarea ....

Laboratoarul Dorna Medical din Vatra Dornei si Bistrita participa in cadrul Programului National de Screening pentru Cancerul de col uterin.

 afis papanicolau small

Scop si Obiective
Scopurile programului sunt prevenirea si combaterea cancerului de col uterin si intarirea capacitatii sistemului de sanatate pentru controlul si combaterea cancerului de col uterin la nivel national.
Obiectivul principal al programului este reducerea incidentei formelor invazive ale cancerului de col uterin si mortalitatii specifice prin cancer de col uterin.

Obiectivele specifice sunt:
a) depistarea cancerului de col uterin in stadii precoce;
b) indrumarea pacientelor cu leziuni precursoare sau incipiente catre servicii medicale specializate de diagnostic si tratament;
c) cresterea gradului de informare a populatiei, pentru utilizarea serviciilor de screening ca metoda de depistare precoce a cancerului de col uterin la persoane asimptomatice.
Pentru indeplinirea acestor obiective programul oferi testarea gratuita a tuturor femeilor din grupa de varsta 25-64 ani pe o perioada de 5 ani.
• Screeningul pentru depistarea precoce activa a cancerului de col uterin consta in testarea prin metoda frotiului cervical Babes-Papanicolaou a populatiei feminine;
• Vor fi incluse in program persoanele de sex feminin in varsta de peste 25 de ani, indiferent de calitatea de asigurat a acestora, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fara antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin;
• Testarea in cadrul programului se va opri la femeile care au implinit vârsta de 64 de ani, numai daca acestea au ultimele 3 frotiuri cervicale Babes-Papanicolaou normale;
• Nu sunt eligibile femeile care prezinta absenta congenitala a colului uterin sau histerectomie totala pentru afectiuni benigne si femeile carora li s-a stabilit diagnosticul de cancer de col uterin sau alte forme de cancer genital.


Pentru mai multe informatii va asteptam la  Laboratorul din Vatra Dornei, str. Mihai Eminescu nr. 28-30, telefon: 0230/372746 sau Laboratorul din Bistrita, str. Mihai Eminescu nr 4-5, telefon: 0263/210647.

Loading…
  • Cariera
  • Tur virtual