Slider

Importanța unei posturi corecte. Interviu cu Ana Chirilă, kinetoterapeut în cadrul Policlinicii Dorna Medical

POSTURA 1

Odinioară, postura corectă era o probă importantă la concursurile de Miss. Chiar dacă nu participăm la concursuri de frumusețe, ținuta adecvată trebuie să ne preocupe pe fiecare dintre noi și în special trebuie supervizați copiii, pentru a nu deprinde o poziție a corpului incorectă. Ana Chirilă, kinetoterapeut în cadrul Policlinicii Dorna Medical, vă oferă câteva recomandări despre importanța deprinderii unei posturi corecte.

POSTURA 2

Menținerea posturii corecte în viață de zi cu zi e influențează atât la nivel fizic, cât și psihic și emoțional. În plus, afectează și felul în care ceilalți te percep.
- Te ajută să te oxigenezi mai bine. Când stai drept, mușchii și tendoanele cutiei toracice au o flexibilitate care permite o respirație corectă. Creierul primește mai mult oxigen, iar tu devii mai concentrat și mai productiv;
- Îți păstrezi coloana sănătoasă, flexibilă și fără dureri. Postura corectă are rolul de a preveni afecțiunile coloanei;
- Îmbunătățește circulația și digestia. O postură corectă face ca organele să stea în poziția lor firescă, fără că ele să sufere presiunea generată de posturile vicioase. Astfel, aparatul gastrointestinal poate funcționa normal.
- Pe termen lung menține articulațiile sănătoase, astfel încât mușchii vor fi folosiți corect, prevenind suprasolicitarea articulațiilor și reducând presiunea asupra ligamentelor, fapt care reduce riscul accidentărilor. Musculatura funcționează mai eficient, corpul consumă mai pauțină energie, prevenind oboseală musculară și durerile.


Cum arată postura corectă?


- Alinierea verticală a corpului din creștet, prin centrul corpului, până la tălpi;
- Din față: umerii, șoldurile și genunchii sunt la același nivel; capul este ținut drept (fără a fi înclinat sau răsucit lateral);
- Din lateral: o linie verticală imaginară care trece prin ureche, umăr, șold, genunchi și gleznă;
- Din spate: coloana și capul sunt drepte.

În ultima fotografie, alb-negru, apar trei finaliste la Miss Anglia (1956), cărora li s-a cerut să aducă radiografii juriului pentru a demonstra că au o postură exemplară. 

Pentru programări:
0330 100 427
0751 516 175
0751 191 445

 POSTURA 5

 

Articol: Aura Stan, PR Dorna Medical

 

 

 

 

 

 

 

Laboratoare Analize Medicale


Centre Imagistica Medicala


Certificari - Acreditari     

SR EN ISO 15189 acreditat de catre Asociatia de Acreditare din Romania RENAR cu certificatul nr. LM001.