Slider

Simpozionul organizat de Dorna Medical în Suceava a reunit  248 de medici de familie și specialiști

Simpozionul organizat de Dorna Medical​ în Suceava, creditat de Colegiul Medicilor din România, a reunit peste 248 de medici de familie și specialiști din județ. Evenimentul a avut loc vineri, 9 noiembrie, și a fost precedat de alte două evenimente similare, în Vatra Dornei și Bistrița.

Tema manifestării științifice, “Imagistica medicală de înaltă performanţă, analizele medicale de laborator – un plus de fineţe în diagnosticul şi tratamentul pacientului”, a suscitat mult interes din partea publicului participant.

Invitata specială a conferinței, prof. univ. dr. Danisia Haba, medic primar Radiologie - Imagistică Medicală și profesoară la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, a cucerit auditorul cu o prelegere despre importanța imagisticii medicale în diagnosticarea și tratamentul pacientului. Lectorul s-a axat pe „Imagistica sindromului vertiginos”, constituit din totalitatea manifestărilor patologice cauzate de afectarea nervului vestibular, răspunzător de menţinerea echilibrului.

Celelalte prelegeri din cadrul simpozionului au fost susținute de medici specialiști Medicină de Laborator, radiologi, urologi și ortopezi din cadrul Dorna Medical care activează și în spitale și centre clinice din Suceava, Cluj-Napoca și București.

Amfitrionii evenimentului au fost și de această dată managerii Dorna Medical, dr. Rodica Boca și Roman Boca. Printre temele de laborator de interes științific s-au numărat lucrările „Noutăți în patologia cancerului de col uterin”, susținută de către dr. Florin Costea și „Imagistica de înaltă performanță în depistarea cancerului de prostată”, prezentată de către dr. Mihai Motrescu, ambii medici specialiști Radiologie-Imagistică Medicală în cadrul Dorna Medical.

„Abordarea plurisdisciplinară a pacientului urologic în epoca chirurgiei minim-invazive”, o lucrare științifică ilustrată prin multe exemple, a fost susținută de dr. Florentin Dobrotă și dr. Alexandru Cealan, medici specialiști urologi.

Specialiștii urologi din Cluj Napoca au prezentat tehnici minim invazive de tratament al patologiei urologice, printre care laparoscopul 3D, chirurgia robotică și Ureteroscopia  flexibilă.

Dr. Cristina Filipaș, medic specialist Medicină de Laborator la Dorna Medical a cucerit auditoriul prin carismă și o temă de actualitate, „Noi abordări pluridisciplinare în investigarea candidozelor superficial.

Seria manifestărilor științifice a fost continuată de dr. Suzana Hatescu, medic primar Medicină de Laborator Abbott România, care a prezentat două teme de impact „Vitaminele B și D – importanța lor pentru organism și analizele relevante”și „Troponina hsTnI Architect - evaluarea riscului cardiac la persoane aparent sănătoase”, o analiză complexă și o noutate în Medicina de Laborator, disponibilă în centrele clinice Dorna Medical.

Dr. Cristina Popescu, unul dintre speakerii conferinței, a prezentat participanților „Avantajele testării genetice în oncologie”. Ultima  prelegere i-a aparținut doctorului Florin Filip, medic Chirurgie-Ortopedie Pediatrică. Specialistul a adus în atenția publicului „Aportul examenului CT scan în fracturile de membre la copii”.

Simpozionul de la Suceava nu este unul singular. Nu o dată, Dorna Medical a organizat evenimente științifice, școli de primăvară de imagistică  și conferințe la care au luat parte somități din lumea academică a Medicinei Românești. În luna septembrie, medicii din Suceava s-au reunit la Vatra Dornei, la un simpozion organizat tot de Dorna Medical, iar cei din Bistrița-Năsăud, la Bistrița, în luna octombrie.

 

 

 

 

 

 

Laboratoare Analize Medicale


Centre Imagistica Medicala


Certificari - Acreditari     

SR EN ISO 15189 acreditat de catre Asociatia de Acreditare din Romania RENAR cu certificatul nr. LM001.