Slider

Simpozionul organizat de Dorna Medical în Bistrița a reunit peste 200 de medici de familie și specialiști

Dorna Medical a organizat miercuri,10 octombrie, un simpozion pe teme medicale de actualitate, creditat de Colegiul Medicilor din România.

Tema, „Investigaţiile paraclinice în ajutorul medicului de familie şi clinician” a fost una de interes pentru medici. Prelegerile au fost susținute de medici specialiști Medicină de Laborator, Dorna Medical, cât și de omologii lor din centre clinice din Iași și București.

Sala de Conferințe a Hotelului Metropolis din Municipiul Bistrița a devenit o tribună de dezbatere medicală pentru toți participanții, fie că au avut prezentări academice sau au făcut parte din public.

Amfitrionii evenimentului au fost managerii Dorna Medical, dr. Rodica Boca și Roman Boca.
Pe lângă amploarea științifică, manifestarea a constitut un prilej de întâlnire între conferențiarii simpozionului și medicii de familie și specialiști din județul Bistrița-Năsăud, precum și firme medicale de renume național și internațional.

 Printre temele de laborator de interes științific s-au numărat și „Dermatofiții – un diagnostic complex”, „Evaluarea riscului cardiac la persoane aparent sănătoase”, precum și „Vitaminele B și D – importanța lor pentru organism și analizele relevante”. O altă prelegere s-a axat pe prevenția medicală, tema fiind „Avantajele tratării genetice în oncologie”.

„Mulțumesc tuturor medicilor care au venit astăzi la simpozionul Dorna Medical și au răspuns invitației noastre. Noi am avut mai multe manifestări, am împlinit 20 de ani anul ăsta, am trecut de majorat, ceea ce este extraordinar și, așa cum spune și sloganul nostru, „facem totul pentru sănătatea pacienților noștri” noi avem o diversitate foarte mare pe servicii clinice și paraclinice. Ne bucură că am reușit să captivăm atenția medicilor, au venit să primească informații noi, am venit cu noutăți pe piață, ceea ce nu face altceva decât să fie un plus de valoare pentru informarea medicilor din județul Bistrița-Năsăud. Este extraordinar pentru noi să putem transmite asemenea informații, să colaborăm, în mod deosebit în sprijinul pacienților care ni se adresează pentru tot felul de servicii medicale de care au nevoie!”, a declarat Roman Boca, manager Dorna Medical.

Dr. Cristina Filipaș, medic specialist Medicină de Laborator la Dorna Medical, a inaugurat seria prezentărilor științifice, cucerind auditoriul prin carismă și o temă de actualitate, „Noi abordări pluridisciplinare în investigarea candidozelor superficiale”. În plus, specialista a mai prezentat o temă caracteristică Medicinei de Laborator, „Dermatofiții - un diagnostic complex de laborator”, oferind și exemple de-ale unor cazuri medicale.

Seria manifestărilor științifice a fost continuată de dr. Suzana Hatescu, medic primar Medicină de Laborator Abbott România, care a prezentat două teme de impact „Vitaminele B și D – importanța lor pentru organism și analizele relevante”, „Troponina hsTnI Architect - evaluarea riscului cardiac la persoane aparent sănătoase”.

Dr. Cristina Popescu, unul dintre speakerii conferinței, a subliniat faptul că medicii trebuie să ofere pacienților cele mai bune alternative și informații, pentru că „cei din urmă nu mai sunt dezinform ați”. În acest sens, invitata, la fel ca și colegii ei anterior, a remarcat calitatea excepțională a serviciilor Dorna Medical care includ, printre altele, o paletă largă de analize medicale, inclusiv teste genetice. De altfel, în octombrie – luna mondială de luptă împotriva cancerului mamar, Dorna Medical demarează o campanile de prevenție a acestei afecțiuni care, depistată într-un stadiu incipient, e vindecabilă în proporție de 98% - testare marker tumoral sân CA 15-3 la un preț promoțional, de 35 de lei.

 

Simpozionul de la Bistrița nu este unul singular. Nu o dată, Dorna Medical a organizat evenimente științifice, școli de primăvară de imagistică  și conferințe la care au luat parte somități din lumea academică a Medicinei Românești. În luna septembrie, medicii din Suceava s-au reunit la Vatra Dornei, la un simpozion organizat tot de Dorna Medical.

 

 

 

 

 

 

 

Laboratoare Analize Medicale


Centre Imagistica Medicala


Certificari - Acreditari     

SR EN ISO 15189 acreditat de catre Asociatia de Acreditare din Romania RENAR cu certificatul nr. LM001.