Slider

Dorna Medical ia parte la „Promenada Inimilor”, în Suceava! Veniți să vă măsurați gratuit tensiunea arterială de Ziua Mondială a Inimii!

Dorna Medical va lua parte sâmbătă, 29 septembrie, la proiectul „Promenada Inimilor”, demarat de Clubul Rotary Suceava Bucovina, în parteneriat cu Interact și Rotaract.

Ca în fiecare an, o parte dintre cadrele medicale Dorna Medical din Suceava vor fi la dispoziția doritorilor în spațiile amenajate pentru a le măsura, gratuit, tensiunea arterială și a le oferi sfaturi despre menținerea unei inimi sănătoase. Unde? Începând cu ora 13.00, la intrarea în Parcul Șipote (vizavi de McDonald's).

În ce constă propriu-zis programul?

De asemenea, inițiatorii acestei acțiuni invită sucevenii să participe la „Promenada Inimilor” care va consta într-o plimbare în Parcul Șipote, cu plecare de la esplanada  Casei de Cultură (intrarea de lângă McDonald's până la Cetate). Traseul va fi de aproximativ 2 km.  Scopul acestui proiect, un program internațional inedit de încurajare a persoanelor de toate vârstele să facă mișcare, este prevenția cardiovasculară, sens în care se stabilesc trasee pe care oamenii sunt încurajați să le parcurgă cât mai des cu putință.  
 
Programul Rotary Inima Mea - „Promenada Inimilor”, dedicat Zilei Mondiale a Inimii, inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și implementat cu succes în peste zece țări europene, este un concept simplu și inovator, promovat de Fundația Română a Inimii, Forumul Național de Prevenție, Societatea Română de Cardiologie și Clubul Rotary, cu scopul de a încuraja publicul să meargă pe jos pentru a-și menține sănătatea.

Începând cu anul 2000, la 29 septembrie este marcată Ziua Mondială a inimii, la inițiativa Federației Mondiale a Inimii și sub patronajul Organizației Mondiale a Sănătătii și al UNESCO. Peste 140.000 de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentând aproape 60% din totalul deceselor înregistrate, rămânând principala cauză de deces, cu un nivel al mortalității mult mai ridicat decât media europeană.

Curiozități despre inima ta

1. Aproximativ 100.000 de bătăi pe zi, 35 milioane de bătăi într-un an, trei miliarde de bătăi într-o viață. Cu asta își „ocupă timpul” inima ta.
2. Toate vasele sanguine puse cap la cap ar avea o lungime de peste 96.000 de kilometri.
3. Inima femeii cântărește în jur de 230 grame, pe când a unui bărbat are cam 280 grame.
4. În ce privește dimensiunile, inima este un pic mai mare decât un pumn strâns.
5. Inima nu este așezată lângă umărul stâng, ci mai degrabă în centrul pieptului, între plămâni. Doar partea inferioară este ușor întoarsă către stânga.
 6. Plămânul stâng este puțin mai mic decât cel drept fiindcă trebuie să facă loc în cavitatea toracică pentru inimă.
 7. Cele mai multe atacuri de cord au loc între orele 8:00 și 9:00 dimineață. Cea mai riscantă zi a săptămânii este lunea.
 8. O inimă normală poate crea atât de multă presiune, încât să arunce sângele pompat la o distanță de nouă metri.
 9. Cel mai mare vas de sânge al corpului tău, artera aortă, are în jur de 3,5 centimetri în diametru, deci cam cât un furtun de grădină. Capilarele, cele mai mici vase de sânge, au un diametru mediu de opt microni. Un micron este egal cu un metru împărțit la un milion.
10. În corpul uman se află aproximativ cinci litri de sânge care circulă prin tot corpul de trei ori în fiecare minut.
11. Chiar și când stai pe loc, mușchiul inimii lucrează la fel de intens ca mușchii de la picioarele unui alergător de viteză.
12. Sângele este format din apă în proporție de 78%. 

Ai grijă de inima ta!  Dorna Medical te așteaptă la consultații, la Policlinica din Vatra Dorna, unde avem cei mai buni specialiști cardiologi!

În plus, toate laboratoarele și punctele de recoltare Dorna Medical vin cu „Oferta Săptămâna Inimii”, un pachet promoțional prin care puteți beneficia de principalele analize de sânge la un preț redus!

Programări:
 ☎ 0330 100 427
 ☎ 0751 516 175
 ☎ 0751 191 445

   
 
 
   
 
   
 

 

 

 

 

 

 

Laboratoare Analize Medicale


Centre Imagistica Medicala


Certificari - Acreditari     

SR EN ISO 15189 acreditat de catre Asociatia de Acreditare din Romania RENAR cu certificatul nr. LM001.