Slider

Simpozionul organizat de Dorna Medical în Vatra Dornei a reunit peste 100 de medici de familie și specialiști din Suceava

Dorna Medical a organizat vineri, 21 septembrie, un simpozion pe teme medicale de actualitate, creditat de Colegiul Medicilor din România. Circa 150 de medici de familie și specialiști s-au alăturat manifestării științifice.

Tema, „Investigațiile paraclinice și screening-ul pacientului cu afecțiuni gastroenterologice, urologice și ortopedice în ajutorul medicului de familie și clinician”, a fost una de interes atât pentru medici, cât și pentru pacienți. Prelegerile au fost susținute de medici specialiști ai Policlinicii Dorna Medical, unii dintre ei profesând și în spitale și laboratoare clinice din Cluj-Napoca, Iași și Brașov.

Sala de Conferințe a Policlinicii Dorna Medical din Vatra Dornei a devenit o tribună de dezbatere medicală pentru toți participanții, fie că au avut prezentări academice sau au făcut parte din public. Amfitrionii evenimentului au fost managerii Dorna Medical, dr. Rodica Boca și Roman Boca.

Pe lângă amploarea științifică, manifestarea  a constitut un prilej de întâlnire între specialiștii Policlinicii Dorna Medical și medicii de familie și specialiști din județul Suceava.

 

„Simpozionul organizat de Dorna Medical a fost o oportunitate de a învăța din experiența colegilor de alte specialități, de a forma relații profesionale și de a împărtăși, la rândul meu, experiența din practica profesională de zi cu zi. Sper că acest eveniment a fost o provocare sau inițiere pentru fiecare dintre noi”, a declarat dr. Marius Sainiuc, medic specialist Ortopedie-Traumatologie la Dorna Medical, unul dintre conferențiarii simpozionului.

„Tind să cred că oamenii au venit la această manifestare, în primul rând, pentru a întâlni alți oameni și pentru a întâlni alți medici. De asemenea, specialiștii din vin să facă aceste conferințe și să prezintă noutăți din domeniul medical pentru colegii noștri, medici de familie, dar și în folosul educației pacienților noștri Personal, voi încerca să fiu prezent și la simpozioanele din Bistrița și din Suceava”, a afirmat și dr. Florentin Dobrotă, medic specialist urolog la Dorna Medical, cel care a susținut o prelegere despre „Abordarea pacientului urologic în cabinetul medicului de familie.

Printre temele de laborator de interes științific s-au numărat și  „Noi abordări pluridisciplinare în investigarea candidozelor superficiale” , precum și „Vitaminele B și D – importanța lor pentru organism și analizele relevante”. Medicii participanți la simpozion vor analiza și supune dezbaterii relevanța investigațiilor paraclinice și screening-ul pacientului cu afecțiuni gastroenterologice, urologice și ortopedice.

Nu o dată, sala de conferințe din cadrul Policlinicii Dorna Medical din Vatra Dornei a găzduit simpozioane, școli de primăvară de imagistică  și conferințe la care au luat parte somități din lumea academică a Medicinei Românești: prof. dr. Radu Badea, prof. dr. Ioan Coman, prof. dr. Sorin Dudea,  dr. Nicolae Crișan, șeful Secției de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca etc.

 

Locul de desfășurare a manifestării științifice a fost Sala de Conferințe a Policlinicii Dorna Medical din Vatra Dornei. Dorna Medical va organiza alte două simpozioane medicale la Suceava și Bistrița.

 

 

 

 

 

 

 

Laboratoare Analize Medicale


Centre Imagistica Medicala


Certificari - Acreditari     

SR EN ISO 15189 acreditat de catre Asociatia de Acreditare din Romania RENAR cu certificatul nr. LM001.